Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Срцевиот удар е се уште убиец број еден во Австралија

Source: Getty Images

Срцевиот удар продолжува да биде водечкиот убиец во Австралија, а срцевите заболувања се одговорни за една четвртина од сите смртни случаи.Новите податоци покажуваат дека повеќе од половина од сите возрасни Австралијци имаат три или повеќе фактори на ризик кои предизвикуваат срцеви заболувања - лоша исхрана, недоволно вежбање, пушење и прекумерна тежина.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Срцевиот удар е се уште убиец број еден во Австралија 29/09/2021 07:45 ...
Извештај од Македонија 30 ноември 2021 30/11/2021 08:46 ...
Дали европскиот бран на КОВИД-19 може да се повтори во Австралија во 2022 година? 30/11/2021 07:41 ...
Вести на СБС на македонски 30 ноември 2021 30/11/2021 12:33 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
View More