Coming Up Mon 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Учењето од дома - Од интересно до голем предизвик

"Homeschooling seemed to be the best option for us and I can just do full-time mumma duties for my daughter." Source: Josephine Sicad-Minerva

Пандемијата на Ковид-19 донесе многу предизвици во секојдневното живеење. Судејќи според изјавите на австралиските Македонци од Нов Јужен Велс и Викторија кои со месеци ги школуваат децата онлајн и дома – дури и премногу.

Од една од нашите соговорнички дознавме дека школувањето дома на почетокот се прифаќало како нешто интересно, но дека со одолговлекувањето на ограничувањата и заклучувањето,тоа сега станало голем предизвик бидејќи родителите се и учители и психолози и другари на своите деца веќе 18 месеци.

Таа вели дека нејзиниот тинејџер, од дете со позитивна енергија и љубов кон учењето сега е дете без голема мотивација и "свенато цвеке".

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Учењето од дома - Од интересно до голем предизвик 15/09/2021 11:30 ...
Извештај од Македонија 22 октомври 2021 22/10/2021 09:10 ...
Вести на СБС на македонски 22 октомври 2021 22/10/2021 12:37 ...
Вести на СБС на македонски 21 октомври 2021 21/10/2021 13:15 ...
Извештај од Македонија 21 октомври 2021 21/10/2021 10:46 ...
Вести на СБС на македонски 20 октомври 2021 20/10/2021 09:40 ...
Квинсленд најверојатно ќе се отвори рано 20/10/2021 07:14 ...
Извештај од Македонија 20 октомври 2021 20/10/2021 11:52 ...
Недела на подигнување на свеста за штетноста од коцкањето 19/10/2021 12:58 ...
Cамит COP-26 - европските поплави покажуваат потреба од акција 19/10/2021 05:53 ...
View More