Coming Up Mon 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Групите за човекови права лути поради укинувањето на законот за медицинска евакуација

The Melbourne Palm Sunday Rally for Refugees started at the State Library and marched down Swanston Street. Melbourne. Sunday, April 14th, 2019.

Групите за човекови права изразија негодување од гласањето на федералната влада за укинување на таканаречените medevac закони. Законите беа така направени со што им се овозможуваше на лекарите да кажат повеќе во пренесувањето на бегалците од притворните центри во Австралија за медицинска нега.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Групите за човекови права лути поради укинувањето на законот за медицинска евакуација 05/12/2019 03:12 ...
Пожарите се очекува да имаат негативно влијание врз економијата, па дури и може да ги сруши досегашните рекорди 17/01/2020 04:33 ...
СБС вести на македонски, 17. 01. 2020 17/01/2020 12:37 ...
SBS вести на македонски, 16 јануари 2020 16/01/2020 13:14 ...
Расте загриженоста за чиста вода за пиење во Сиднеј 16/01/2020 03:18 ...
Француските пожарникари никогаш не виделе пожари како овие во Австралија 16/01/2020 07:07 ...
SBS Вести на македонски 15 јануари 2020 15/01/2020 12:44 ...
Голем број волонтери брзаат да се пријавуваат на противпожарните служби 15/01/2020 06:21 ...
Скот Морисон навести кралска комисија и можна промена во политиката за климатски промени 15/01/2020 07:47 ...
Еколошкото уништување на пожарите може да трае со децении - Експерт 15/01/2020 08:03 ...
View More