Coming Up Mon 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Илјадници работници за згрижување на деца на штрајк за подобра плата

Childcare workers protesting in Melbourne.

Илјадници работници за згрижување на деца ја напуштија работата низ целата земја, барајќи еднаква плата.Тие велат дека нивните плати се 22 долари на час и многу пониски од наставните колеги во образовниот систем.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Илјадници работници за згрижување на деца на штрајк за подобра плата 06/09/2018 04:00 ...
SBS Вести на македонкси 13 декември 2019 13/12/2019 12:03 ...
Премиерот ги поврза климатските промени со пожарите 13/12/2019 04:41 ...
Илјадници се собраа во Сиднеј вчера додека беснејат пожарите во Нов Јужен Велс 12/12/2019 04:26 ...
СБС вести на македонски јазик, 12 декември 2019 12/12/2019 11:11 ...
Податоците покажуваат дека јавните болници не се справуваат со побарувачката 12/12/2019 05:24 ...
Западна Австралија донесе законодавство за помош при доброволно умирање 11/12/2019 05:46 ...
Вооружена полиција ќе патролира во поголемите австралиски аеродроми 11/12/2019 03:35 ...
Соединување на министерства во секторот на јавни услуги 11/12/2019 04:32 ...
Чаден воздух достигнува опасни нивоа во Сиднеј 11/12/2019 05:03 ...
View More