Coming Up Tue 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Индустриската акција дополнително ги затегнува услугите за испорака веќе под притисок

StarTrack workers on strike in Brisbane after crisis talks failed. Source: AAP

Поштенскиот систем на Австралија кој е под притисок сега се соочува со друг предизвик. Стотици вработени во StarTrack штрајкуваат 24 часа. Ова доаѓа по индустриската акција на Toll минатиот месец, по кои се очекуваат дополнителни прекини следната недела.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Индустриската акција дополнително ги затегнува услугите за испорака веќе под притисок 24/09/2021 04:20 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
Вести на СБС на македонски 25 ноември 2021 25/11/2021 14:01 ...
Извештај од Македонија 25 ноември 2021 25/11/2021 11:06 ...
Вести на СБС на македонски 24 ноември 2021 24/11/2021 12:35 ...
View More