Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Се зголемуваат каматните стапки во Обединетото Кралство за да се ограничат инфлаторните притисоци

Inflation graphic. Source: Getty

Банката на Англија, Bank of England, стана првата голема светска централна банка која ги зголеми трошоците за позајмување, од почетокот на здравствената криза со коронавирус. Гувернерот на банката вели дека е потребна акција за да се спротивстави на растот на потрошувачките цени, бидејќи тоа ја зголемува стапката од 0,1 отсто на 0,25 отсто.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Се зголемуваат каматните стапки во Обединетото Кралство за да се ограничат инфлаторните притисоци 21/12/2021 05:09 ...
Вести на СБС нa македонски 18 мај 2022 18/05/2022 12:00 ...
Извештај од Македонија 18 мај 2022 18/05/2022 11:19 ...
Може ли војната во Украина да доведе до тоа Швајцарија да се откаже од својата традиционална неутралност? 18/05/2022 05:22 ...
Коалицијата ги објави своите изборни трошоци 18/05/2022 05:31 ...
Албанизи: Политиката за домување е непопуларна и во самата Коалиција 17/05/2022 08:31 ...
Вести на СБС нa македонски 17 мај 2022 17/05/2022 13:14 ...
Извештај од Македонија 17 мај 2022 17/05/2022 09:50 ...
Морисон: Со пари од пензискиот фонд полесно до прв дом 16/05/2022 09:27 ...
Извештај од Македонија 16 мај 2022 16/05/2022 10:17 ...
View More