Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Од Баница до Фицрој - во срцето на македонската заедница во 60тите

Source: Tom Petsinis

"Кога луѓето пристигнуваа од бродот, во некои случаи, не познавајќи никого овде, тие често ја имаа во рака само адресата на македонскиот социјален клуб, каде што им организираа соба за престој и можна работа“, вели познатиот австралиски писател Том Петцинис, зборувајќи за својот најнов роман "Fitzroy Raw", чие дејство се одвива во Мелбурн, во 60-тите години на минатиот век.

Tom Petsinis
Tom Petsinis

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Од Баница до Фицрој - во срцето на македонската заедница во 60тите 09/04/2021 26:07 ...
Онлајн библиотека со илјадници македонски композиции 12/05/2021 20:41 ...
Нашата приватност на интернет 12/05/2021 15:47 ...
Џош Фрајденберг го достави Федералниот Буџет од 2021-22 година 12/05/2021 10:17 ...
SBS Вести на македонски 12 мај 2021 12/05/2021 10:58 ...
Вести на СБС на македонски 11 мај 2021 11/05/2021 12:05 ...
Предупредување за врската на имплант на градите со редок вид на рак 11/05/2021 05:14 ...
2,6 милиони Австралијци ја добија првата доза на вакцина против Ковид-19 11/05/2021 06:28 ...
Вести на СБС на македонски 10 мај 2021 10/05/2021 11:38 ...
Жените бараат да бидат вклучени во федералниот буџет 10/05/2021 09:30 ...
View More