Coming Up Wed 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Џош Фрајденберг го достави Федералниот Буџет од 2021-22 година

A woman and her parents outside a Royal Commission hearing Source: AAP

Буџетот за 2021-22 година е буџет кој се фокусира на создавање работни места, ранливите Австралијци и инфраструктурата. Но, претставници од секторот за туризам и високо образование тврдат дека буџетот не ги задоволува нивните индустрии.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Џош Фрајденберг го достави Федералниот Буџет од 2021-22 година 12/05/2021 10:17 ...
Вести на СБС на македонски 15 јуни 2021 15/06/2021 11:17 ...
Извештај од Македонија 15 јуни 2021 15/06/2021 08:49 ...
Извештај од Македонија 14 јуни 2021 15/06/2021 10:15 ...
Што треба да знаат малите бизниси за овогодинешната даночна пријава 15/06/2021 08:14 ...
Новиот светски рекорд не го одвлекува вниманието од токсичната култура во пливањето 15/06/2021 06:02 ...
Вести на СБС на македонски 14 јуни 2021 14/06/2021 12:51 ...
Дали доаѓа крај на моторот со внатрешно согорување? 14/06/2021 05:25 ...
Среќно македонски фудбалски херои 11/06/2021 23:08 ...
Заклучувањата на КОВИД негативно влијаат врз учењето на студентите 11/06/2021 18:12 ...
View More