Coming Up Tue 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Јованка Смилевска: Ќе се залагам за отворање катедра по македонски јазик на мелбурншките универзитети

Јованка Смилевска е новоизбраната претседателка на "Македонското учителско друштво на Викторија".Освен нова енергија и ентузијазам за афирмација на македонскиот јазик во Австралија, таа со себе носи 20 годишно искуство на педагог, но и визија за проширување на наставата по македонски јазик, преку отворање нови програми во основните и средните викториски училишта, како и во другите центри на Викториското школо за јазици. Дел од нејзината визија е отворање нова катедра по македонски јазик, на некој од мелбурншките универзитети.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Јованка Смилевска: Ќе се залагам за отворање катедра по македонски јазик на мелбурншките универзитети 05/12/2019 20:47 ...
Вести на СБС на македонски, 27 јануари 2020 27/01/2020 13:27 ...
SBS Вести на македонски 27 јануари 2020 27/01/2020 12:41 ...
Домородните активисти протестираат против прославите на 26 јануари 27/01/2020 05:29 ...
Признати извонредните придонеси на обични Австралијци 27/01/2020 08:59 ...
Македонски Австралијци: Што ми значи Денот на Австралија 26 јануари 24/01/2020 06:04 ...
Сиднеј домаќин на македонскиот фудбалски куп 2020 24/01/2020 07:13 ...
Што всушност означува Денот на Австралија 26 јануари и кои се приговорите 24/01/2020 06:29 ...
SBS Вести на македонски 24 јануари 2020 24/01/2020 11:32 ...
Стогодишникот Тодор Јовановски - cакам да го видам Мелбурн од хеликоптер 23/01/2020 19:47 ...
View More