Coming Up Mon 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Македонски традиции во градинка во Аделаид

Luka Jakimovski presented Macedonian traditions for his multicultural friends during the 'Cultural Week' in Adelaide kindergarten 'Guardian' Source: I.Durovska

Со македонски традиции малите Австралијанчиња од различни потекла во градинката "Гардијан" во Аделаид беа запознаени за време на "Неделата на културите" како и празнувањата на православниот Божик

Градинката "Гардијан" низ бројни активности, секојдневно го промовира разбирањето и почитта кон различното што во мултикултурна Австралија е во изобилие во секој поглед.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Македонски традиции во градинка во Аделаид 13/01/2022 09:47 ...
Вести на СБС нa македонски 20 мај 2022 20/05/2022 10:51 ...
Извештај од Македонија 20 мај 2022 20/05/2022 09:52 ...
Најновите бројки за платите доминираат на изборната кампања 19/05/2022 07:24 ...
Вести на СБС нa македонски 19 мај 2022 19/05/2022 10:26 ...
Извештај од Македонија 19 мај 2022 19/05/2022 10:51 ...
Вести на СБС нa македонски 18 мај 2022 18/05/2022 12:00 ...
Извештај од Македонија 18 мај 2022 18/05/2022 11:19 ...
Може ли војната во Украина да доведе до тоа Швајцарија да се откаже од својата традиционална неутралност? 18/05/2022 05:22 ...
Коалицијата ги објави своите изборни трошоци 18/05/2022 05:31 ...
View More