Coming Up Thu 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Лабуристите ветуваат финансирање за универзитите и TAFE за да се реши недостигот на квалификувани кадри

Leader of the Opposition Anthony Albanese delivers a speech to Labor supporters at the Wests Ashfield Leagues Club in Sydney, Sunday, December 5, 2021. Source: AAP

Во неделата, Федералната Лабуристичка Партија ја објави својата втора голема политика во рок од три дена, откривајќи ги своите планови за високото образование и вештини. Додека премиерот Скот Морисон посети различни заедници, вклучително и региони на Нов Јужен Велс погодени од поплави и настан за мотоспорт.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Лабуристите ветуваат финансирање за универзитите и TAFE за да се реши недостигот на квалификувани кадри 06/12/2021 06:07 ...
Денот на Австралија - Или како да го наречеме 26/01/2022 18:06 ...
Извештај од Македонија 26 јануари 2022 26/01/2022 09:50 ...
Вести на СБС на македонски 26 јануари 2022 26/01/2022 09:52 ...
Вести на СБС на македонски 25 јануари 2022 25/01/2022 12:23 ...
Извештај од Македонија 25 јануари 2022 25/01/2022 09:24 ...
Училиштата се подготвуваат за учебна година среде пандемија 24/01/2022 08:13 ...
Вести на СБС на македонски 24 јануари 2022 24/01/2022 12:06 ...
Извештај од Македонија 24 јануари 2022 24/01/2022 09:55 ...
Македонската заедница се прости од Мирчо Ангеловски 21/01/2022 04:12 ...
View More