Coming Up Mon 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Враќање на нормалноста на животот по пожарите во 2009 на Црна Сабота

Source: Mark Dadswell/Getty Images

Локалниот автор на збирка романи и земјоделец во руралната населба на Кинглејк во Викторија, Нове Младеновски добро ја знае болката и празнината што владее и години подоцна по ужасен пожар. Неговиот семеен дом падна жртва на пожарите на Црна Сабота во 2009 година и дури седум години подоцна можеше да почувствува само дел од нормалноста што некогаш ја уживал. Нове Младеновски лесно може да се стави во положбата на оние кои изгубиле блиски, имоти и животни. Пожарите низ целава земја кај него побудија длабоко жалење за сите оние кои допрва ги чека најдолгиот пат до реизградба на својот живот.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Враќање на нормалноста на животот по пожарите во 2009 на Црна Сабота 08/01/2020 15:23 ...
Викториа Гошаревска - амбасадор на македонскиот јазик во НЈВ за 2020 21/02/2020 02:49 ...
Полицијата откри дека знаела дека Хана Кларк била жртва на семејно насилство 21/02/2020 03:18 ...
Велика Британија ги обновува законите за имиграција користејќи го системот заснован на поени 21/02/2020 05:19 ...
СБС вести на македонски, 21 фебруари 2020 21/02/2020 12:46 ...
СБС вести на македонски 20 фебруари 2020 20/02/2020 12:31 ...
Мајка сo емотивни докази пред Кралската комисија за попреченост 20/02/2020 03:50 ...
SBS Вести на македонски 19 февруари 2020 19/02/2020 11:43 ...
SBS Вести на македонски 18 февруари 2020 18/02/2020 14:42 ...
SBS Вести на македонски 17 февруари 2020 17/02/2020 10:42 ...
View More