Coming Up Fri 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Матуранти по македонски во Викторија 2021

Macedonian Language Graduates 2021 in Victoria Source: J.Smilevska

"Јазикот е единствената наша татковина. Се додека го чуваме, го негуваме, го вардиме, јазикот наш македонски - ќе можеме да сметаме дека ја имаме татковината, како куќа, како дом, како огниште", заветот на Блаже Конески послужи како мото на овогодинешната виртуелна матурска вечер на учениците по македонски јазик во Викторија

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Матуранти по македонски во Викторија 2021 03/12/2021 21:35 ...
Вести на СБС на македонски 20 јануари 2022 20/01/2022 12:57 ...
Извештај од Македонија 20 јануари 2022 20/01/2022 11:51 ...
Значењето на Водици 19/01/2022 05:47 ...
Извештај од Македонија 19 јануари 2022 19/01/2022 11:02 ...
Вести на СБС на македонски 19 јануари 2022 19/01/2022 11:13 ...
Ќе има ли традиционално фрлање на крстот за Водици 18/01/2022 08:10 ...
Вести на СБС на македонски 18 јануари 2022 18/01/2022 13:06 ...
Извештај од Македонија 18 јануари 2022 18/01/2022 08:16 ...
Расте загриженоста за ранливите жители во старските домови 18/01/2022 06:28 ...
View More