Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Матуранти по македонски во НЈВ - Генерација 2021

Macedonian Language Graduates in NSW 2021 Celebrate Their Achievements in Sydney Source: Macedonian School Council NSW

Бројот на матуранти по македонски јазик оваа година во Нов Јужен Велс беше рекорден, вели во разговор со СБС на македонски, претседателката на Македонскиот просветно-училишен одбор на НЈВ, Жаклина Михајлова

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Матуранти по македонски во НЈВ - Генерација 2021 16/12/2021 09:26 ...
Вести на СБС нa македонски 18 мај 2022 18/05/2022 12:00 ...
Извештај од Македонија 18 мај 2022 18/05/2022 11:19 ...
Може ли војната во Украина да доведе до тоа Швајцарија да се откаже од својата традиционална неутралност? 18/05/2022 05:22 ...
Коалицијата ги објави своите изборни трошоци 18/05/2022 05:31 ...
Албанизи: Политиката за домување е непопуларна и во самата Коалиција 17/05/2022 08:31 ...
Вести на СБС нa македонски 17 мај 2022 17/05/2022 13:14 ...
Извештај од Македонија 17 мај 2022 17/05/2022 09:50 ...
Морисон: Со пари од пензискиот фонд полесно до прв дом 16/05/2022 09:27 ...
Извештај од Македонија 16 мај 2022 16/05/2022 10:17 ...
View More