Coming Up Mon 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Семинарот за македонски привлече вљубеници во јазикот од 16 земји

Prof.Vesna Mojsova-Chepisheska, Director of the International Seminar on Macedonian Language, Literature and Culture Source: Vesna Mojsova-Chepisheska

Му се оддолживме ли на Конески и што натаму? На оваа тема, но и за македонистиката воопшто, за македонскиот јазик и идентитетот, Милчо Јованоски разговара со директорката на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура, Весна Мојсова – Чепишевска

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Семинарот за македонски привлече вљубеници во јазикот од 16 земји 22/01/2021 10:36 ...
SBS Вести на македонски 26 февруари 2021 26/02/2021 12:08 ...
Македонската музика е толку длабоко вкоренета во нашите гени, што можеме да ја почувствуваме болката на нашите претци 25/02/2021 23:33 ...
SBS Вести на македонски 25 февруари 2021 25/02/2021 11:42 ...
Истрага ја испитува присилната контрола во односите 25/02/2021 04:48 ...
Виртуелен самит за влијанијата на климатските промени врз меѓународниот мир и безбедност 25/02/2021 04:33 ...
Сојузната влада одобри трајно зголемување на основниот износ на JobSeeker додатокот 25/02/2021 06:20 ...
Фејсбук ја менува забраната за вести 25/02/2021 06:40 ...
Универзитетските курсеви за уметности покажуваат благ слајд во броевите на апликациите 23/02/2021 04:44 ...
Четврта жена тврди дека вработен во либералната партија ја вознемирувал 23/02/2021 07:02 ...
View More