Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Ќе има ли традиционално фрлање на крстот за Водици

Epiphany traditions in Sydney - Macedonian priest, rev.Naum Despotovski throws a cross into the ocean before divers jump to catch the cross (archive) Source: SBS Macedonian

Македонските православни верници и во Австралија, како и секаде ширум светот каде што живеат, се подготвуваат да одбележат уште еден од најголемите христијански празници - Водици.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Ќе има ли традиционално фрлање на крстот за Водици 18/01/2022 08:10 ...
Вести на СБС нa македонски 18 мај 2022 18/05/2022 12:00 ...
Извештај од Македонија 18 мај 2022 18/05/2022 11:19 ...
Може ли војната во Украина да доведе до тоа Швајцарија да се откаже од својата традиционална неутралност? 18/05/2022 05:22 ...
Коалицијата ги објави своите изборни трошоци 18/05/2022 05:31 ...
Албанизи: Политиката за домување е непопуларна и во самата Коалиција 17/05/2022 08:31 ...
Вести на СБС нa македонски 17 мај 2022 17/05/2022 13:14 ...
Извештај од Македонија 17 мај 2022 17/05/2022 09:50 ...
Морисон: Со пари од пензискиот фонд полесно до прв дом 16/05/2022 09:27 ...
Извештај од Македонија 16 мај 2022 16/05/2022 10:17 ...
View More