Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Македонски волонтерки готват за најранливите

Macedonian Welfare Association volunteers Milica Ivanovska (L) and Violeta Bo[kovska (R) preparing fresh meals for the old and vulnerable Source: Verica Sajdovska

Верица Сајдовска, претседателка на Македонската добротворна организација за НЈВ вели дека и во услови на строго заклучување, вработените во организацијата и бројните доброволци обезбедуваат постарите лица кои се и најранлива категорија, да имаат свеж, традиционално приготвен оброк и друга неопходна грижа во нивниот дом, при што потполно се почитуваат мерките за заштита на јавното здравје.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Македонски волонтерки готват за најранливите 19/08/2021 11:53 ...
Извештај од Македонија 30 ноември 2021 30/11/2021 08:46 ...
Дали европскиот бран на КОВИД-19 може да се повтори во Австралија во 2022 година? 30/11/2021 07:41 ...
Вести на СБС на македонски 30 ноември 2021 30/11/2021 12:33 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
View More