Coming Up Mon 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Расте интересот за часовите по македонски јазик во Австралија

Source: SBS Macedonian

"Расте интересот за часовите по македонски јазик и сите класови до 10 одделение се максимално исполнети, а имаме и листи на чекање за пониските одделенија во нашето училиште", вели Весна Дамчевска, координаторка на македонската програма, при Викториското училиште за јазици (VSL), во "Килор Даунс Колеџ", во Мелбурн. Таа додава дека дополнителен стимул за учениците, е фактот што дел од мелбурншките универзитети, при уписите, на студентите кои изучуваат втор јазик, им даваат од три до пет дополнителни поени.

Macedonian language
SBS Macedonian

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Расте интересот за часовите по македонски јазик во Австралија 15/11/2019 11:21 ...
Викториа Гошаревска - амбасадор на македонскиот јазик во НЈВ за 2020 21/02/2020 02:49 ...
Полицијата откри дека знаела дека Хана Кларк била жртва на семејно насилство 21/02/2020 03:18 ...
Велика Британија ги обновува законите за имиграција користејќи го системот заснован на поени 21/02/2020 05:19 ...
СБС вести на македонски, 21 фебруари 2020 21/02/2020 12:46 ...
СБС вести на македонски 20 фебруари 2020 20/02/2020 12:31 ...
Мајка сo емотивни докази пред Кралската комисија за попреченост 20/02/2020 03:50 ...
SBS Вести на македонски 19 февруари 2020 19/02/2020 11:43 ...
SBS Вести на македонски 18 февруари 2020 18/02/2020 14:42 ...
SBS Вести на македонски 17 февруари 2020 17/02/2020 10:42 ...
View More