Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Марија Макри ќе трча 168 км во хуманитарната акција STEPtember

Marija Macri with her son Marc pictured last year after she had run 70km in one day to raise money for cerebral palsy research Source: Marija Macri Facebook

Марија Макри, мајка на три деца од Сиднеј и годинава ќе учествува во хуманитарната акција STEPtember за собирање финасиски средства за подршка на болните од церебрална парализа од која боледува и нејзиниот син Марк. Марија минатата година за GO TEAM MARC истрча 70 км во еден ден а годинава планира во текот на септември секоја недела да трча по една маратонска трка или вкупно 168 км.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Марија Макри ќе трча 168 км во хуманитарната акција STEPtember 02/09/2021 06:48 ...
Извештај од Македонија 30 ноември 2021 30/11/2021 08:46 ...
Дали европскиот бран на КОВИД-19 може да се повтори во Австралија во 2022 година? 30/11/2021 07:41 ...
Вести на СБС на македонски 30 ноември 2021 30/11/2021 12:33 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
View More