Coming Up Tue 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Доктор од Мелбурн награден на Струшки вечери на поезијата

Dr Emil Popordanoski holds his awarded book of poetry 'In The Cradle Of Love' Source: Emil Popordanoski

Збирката поезија „Во прегратките на љубовта“ на докторот по општа медицина од Мелбурн - Емил Попорданоски, на неодамнешните Струшки вечери на поезијата ја освои наградата „Стојан Христов“ за најдобра збирка поезија од иселеник.

Оваа збирка е прва книга на доктор Попорданоски и содржи околу 30 песни посветени на љубовта на неговиот живот - неговата сопруга Снежана, пишувани низ годините и на повеќе континенти.

 

Emil Popordanoski Snezana Popordanoska Vo pregratkite na ljubovta
Emil Popordanoski

Во ова интервју  д-р Емил открива како се запознале со својата сопруга, како утврдил дека токму таа е жената на неговиот живот, што значи две посебни индивидуи да живеат како една душа, дали има омилени песни кои и ден денес му будат исти чувства како и кога ги создавал и колку креативноста му е дел од неговото медицинско секојдневие.

 

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Доктор од Мелбурн награден на Струшки вечери на поезијата 08/09/2021 18:17 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
Вести на СБС на македонски 25 ноември 2021 25/11/2021 14:01 ...
Извештај од Македонија 25 ноември 2021 25/11/2021 11:06 ...
Вести на СБС на македонски 24 ноември 2021 24/11/2021 12:35 ...
View More