Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Мелбурнчанец со мисија меѓу битолчани

Shirok Sokak the most famous street in Bitola Source: sh.asani / CC BY 2.0

Од родното битолско село Поешево преку Мелбурн, Стефан Ѓоргиевски во борба за советник во општина Битола. Ѓоргиевски за СБС на македонски вели: " Целото мое животно искуство, познаства и пријателства стекнати во петдецениското живеење во Мелбурн со голема радост и задоволство ќе ги пренесам во општина Битола за да стане место за живеење по примерот на многу локални општини во Австралија"

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Мелбурнчанец со мисија меѓу битолчани 14/10/2021 09:35 ...
Извештај од Македонија 30 ноември 2021 30/11/2021 08:46 ...
Дали европскиот бран на КОВИД-19 може да се повтори во Австралија во 2022 година? 30/11/2021 07:41 ...
Вести на СБС на македонски 30 ноември 2021 30/11/2021 12:33 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
View More