Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Мики Величковски: Моето семејство го прифати она што не можеше никој да го промени

Source: Miki Velickovski

Мики Величковски е еден од малкумината храбри луѓе од македонската заедница во Австралија, кои отворено зборуваат за својата хомосексуална ориентација. Заедно со неговиот партнер Ден Смит, со кој одлучија животот во метрополата да го заменат со оној на фарма, разбиваат многу стереотипи и предрасуди. За "СБС на македонски", Мики зборува за тоа како неговото семејство реагираше и ја прифати неговата сексуална ориентација.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Мики Величковски: Моето семејство го прифати она што не можеше никој да го промени 18/07/2019 15:17 ...
Вести на СБС на македонски 25 јануари 2022 25/01/2022 12:23 ...
Извештај од Македонија 25 јануари 2022 25/01/2022 09:24 ...
Училиштата се подготвуваат за учебна година среде пандемија 24/01/2022 08:13 ...
Вести на СБС на македонски 24 јануари 2022 24/01/2022 12:06 ...
Извештај од Македонија 24 јануари 2022 24/01/2022 09:55 ...
Македонската заедница се прости од Мирчо Ангеловски 21/01/2022 04:12 ...
Извештај од Македонија 21 јануари 2022 21/01/2022 09:06 ...
Вести на СБС на македонски 21 јануари 2022 21/01/2022 12:28 ...
Вести на СБС на македонски 20 јануари 2022 20/01/2022 12:57 ...
View More