Coming Up Mon 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Мајка сo емотивни докази пред Кралската комисија за попреченост

Finlay Browne, who died in 2016, aged 16. Rachel Browne has told the disability royal commission that Down syndrome was listed as a cause of death on her son Source: ROYAL COMMISSION INTO VIOLENCE, ABUSE, NEGLECT AND EXPLOITATION OF PEOPLE WITH DISABILITY

Две мајки на деца со Даунoв синдром дадоа емотивни сведоштва и докази пред Кралската комисија за попреченост во Сиднеј. Една од мајките опиша „недостаток на итност“ од страна на персоналот во болницата во лекувањето на нејзиниот син, кое доведе до неговата смрт во 2016 година.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Мајка сo емотивни докази пред Кралската комисија за попреченост 20/02/2020 03:50 ...
Македонските дипломатски конзуларни претставништва со совети и подршка за затекнатите македонски државјани во Австралија 04/04/2020 08:22 ...
Повик до македонската заедница да ги почитува новите правила при прослава на православниот Велигден 03/04/2020 09:12 ...
Жаклина Михајлова:"Пишувам за Македончињата во Австралија да не ги заборават корените и јазикот" 03/04/2020 06:55 ...
Што значи пандемијата на коронавирус ако сте бремени? 03/04/2020 08:10 ...
Може ли губењето на чувството за мирис да укаже на инфекција на COVID-19? 03/04/2020 03:54 ...
Вести на СБС на македонски, 3 април 2020 03/04/2020 13:11 ...
Australia's childcare sector to provide free care to working parents 03/04/2020 05:06 ...
Што значи коронавирусот за носителите на визи во Австралија 03/04/2020 08:02 ...
Владата инвестира милиони за да ја зголеми трговијата во странство 02/04/2020 04:32 ...
View More