Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Мултикултурни попишувачи ќе помогнат да ги поттикнат заедниците да учествуваат во пописот во август

Newly appointed Census Engagement Manager Saga Selsby Source: SBS

Националниот попис на Австралија ќе се одржи на 10 август 2021 година за кој веќе се ангажираат специјално обучени кадри од различни потекла со цел да ги подготват мултикултурните заедници за најголемата анкета во земјата.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Мултикултурни попишувачи ќе помогнат да ги поттикнат заедниците да учествуваат во пописот во август 12/04/2021 10:45 ...
Онлајн библиотека со илјадници македонски композиции 12/05/2021 20:41 ...
Нашата приватност на интернет 12/05/2021 15:47 ...
Џош Фрајденберг го достави Федералниот Буџет од 2021-22 година 12/05/2021 10:17 ...
SBS Вести на македонски 12 мај 2021 12/05/2021 10:58 ...
Вести на СБС на македонски 11 мај 2021 11/05/2021 12:05 ...
Предупредување за врската на имплант на градите со редок вид на рак 11/05/2021 05:14 ...
2,6 милиони Австралијци ја добија првата доза на вакцина против Ковид-19 11/05/2021 06:28 ...
Вести на СБС на македонски 10 мај 2021 10/05/2021 11:38 ...
Жените бараат да бидат вклучени во федералниот буџет 10/05/2021 09:30 ...
View More