Coming Up Tue 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Новите бројки откриваат повеќе самоубиства на австралиските одбранбени сили отколку што се мислеше

Lonely person on a bench at night. Source: Getty Images

Нов извештај откри дека повеќе од 1,200 ветерани на австралиските одбранбени сили и вработени кои биле нба служба, се самоубиле во изминатите две децении - речиси три пати повеќе од бројот што претходно беше пријавен. Последните бројки овозможуваат подобар увид во обемот на самоубиствата во војската пред Кралската комисија.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Новите бројки откриваат повеќе самоубиства на австралиските одбранбени сили отколку што се мислеше 04/10/2021 06:20 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
Вести на СБС на македонски 25 ноември 2021 25/11/2021 14:01 ...
Извештај од Македонија 25 ноември 2021 25/11/2021 11:06 ...
Вести на СБС на македонски 24 ноември 2021 24/11/2021 12:35 ...
View More