Coming Up Fri 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Македонскиот јазик сега застапен од забавиште до 10 година во Нов Јужен Велс

Source: Zaklina Mihajlova

Владата на Нов Јужен Велс, деновиве, за првпат објави наставен план и програма за македонскиот јазик. Со тоа македонскиот ќе биде застапен од забавиште до 10 година, во училиштата на оваа австралиска држава. За значењето на овие, одлични вести за македонската заедница во Австралија, разговаравме со Жаклина Михајлова, претседателка на македонскиот просветно-училишен одбор за Нов Јужен Велс.

The SBS National Languages Competition 2019 is an SBS Radio initiative to encourage and celebrate a love of learning languages in Australia. Visit sbs.com.au/nlc19 to enter.

 

Macedonian in NSW
Zaklina Mihajlova

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Македонскиот јазик сега застапен од забавиште до 10 година во Нов Јужен Велс 24/09/2019 10:17 ...
Заев: "Бугарија не е фашистичка земја, туку пријател" 26/11/2020 12:02 ...
Вести на СБС на македонски, 26 ноември 2020 26/11/2020 13:22 ...
Очекувајте многу поинакво искуство на плажа во услови на КОВИД лето 26/11/2020 05:05 ...
Екстремно десничарските напади на највисоко ниво во последните 50 години 26/11/2020 07:19 ...
Вести на СБС на македонски, 25 ноември 2020 25/11/2020 11:36 ...
Од земјоделска фарма до Националната галерија на Австралија 25/11/2020 14:16 ...
Вести на СБС на македонски, 24 ноември 2020 24/11/2020 11:12 ...
Вести на СБС на македонски, 23 ноември 2020 23/11/2020 10:16 ...
Истрагата откри детали за незаконско убиство, злоупотреба, прикривани од австралиските специјалци во Авганистан 20/11/2020 10:19 ...
View More