Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Нови методи на измамниците за да крадат од Австралијците и како да се спречи

Don't be too quick to give your details to a scammer. Source: Getty

Австралиската Комисија за конкуренција и потрошувачи ги предупредува луѓето да бидат свесни за измамите кои стануваат се пософистицирани кога станува збор за манипулирање со потенцијалните жртви. Според податоците, луѓето на возраст од 65 години и постари сè уште се најчеста целна група, но постојат докази за зголемена подложност кај повеќе Австралијци, вклучувајќи ги и оние од различни култури и јазични потекла.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Нови методи на измамниците за да крадат од Австралијците и како да се спречи 10/11/2021 06:17 ...
Извештај од Македонија 25 јануари 2022 25/01/2022 09:24 ...
Училиштата се подготвуваат за учебна година среде пандемија 24/01/2022 08:13 ...
Вести на СБС на македонски 24 јануари 2022 24/01/2022 12:06 ...
Извештај од Македонија 24 јануари 2022 24/01/2022 09:55 ...
Македонската заедница се прости од Мирчо Ангеловски 21/01/2022 04:12 ...
Извештај од Македонија 21 јануари 2022 21/01/2022 09:06 ...
Вести на СБС на македонски 21 јануари 2022 21/01/2022 12:28 ...
Вести на СБС на македонски 20 јануари 2022 20/01/2022 12:57 ...
Извештај од Македонија 20 јануари 2022 20/01/2022 11:51 ...
View More