Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Нема промена на интервалот за вакцините засилувачи и нема мандати за маски

Australian Prime Minister Scott Morrison holds up a face mask. Source: AAP

Премиерот Скот Морисон вели дека ја отфрлил можноста за правење промени во временската рамка за засилувачките дози, велејќи дека тоа ќе зависи од одлуката на австралиското стручно тело за имунизација. Луѓето на возраст од 18 и повеќе години може да добијат засилувачка вакцина за КОВИД-19 пет месеци откако ќе ја примат втората доза вакцина. Неколку држави бараат тој интервал да се донесе на четири месеци, за да се ограничи ширењето на варијантата Омикрон.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Нема промена на интервалот за вакцините засилувачи и нема мандати за маски 23/12/2021 07:27 ...
Вести на СБС нa македонски 18 мај 2022 18/05/2022 12:00 ...
Извештај од Македонија 18 мај 2022 18/05/2022 11:19 ...
Може ли војната во Украина да доведе до тоа Швајцарија да се откаже од својата традиционална неутралност? 18/05/2022 05:22 ...
Коалицијата ги објави своите изборни трошоци 18/05/2022 05:31 ...
Албанизи: Политиката за домување е непопуларна и во самата Коалиција 17/05/2022 08:31 ...
Вести на СБС нa македонски 17 мај 2022 17/05/2022 13:14 ...
Извештај од Македонија 17 мај 2022 17/05/2022 09:50 ...
Морисон: Со пари од пензискиот фонд полесно до прв дом 16/05/2022 09:27 ...
Извештај од Македонија 16 мај 2022 16/05/2022 10:17 ...
View More