Coming Up Tue 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Нов Јужен Велс станува последна Австралиска држава која го декриминализира абортусот

Labor Minister Jo Haylen (left) and Independent MP Alex Greenwich

По неколку неделните политички дебати и јавни протести, Нов Јужен Велс стана последната држава во земјата што го декриминализира абортусот. Предлог-законот за отстранување на абортусот од законот за кривични дела на државата, ја надмина последната пречка во државниот парламент.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Нов Јужен Велс станува последна Австралиска држава која го декриминализира абортусот 27/09/2019 04:04 ...
SBS Вести на македонски 9 декември 2019 09/12/2019 10:06 ...
SBS Вести на македонски 6 декември 2019 06/12/2019 12:07 ...
Вести на СБС на македонски, 5 декември 2019 05/12/2019 12:33 ...
Групите за човекови права лути поради укинувањето на законот за медицинска евакуација 05/12/2019 03:12 ...
Јованка Смилевска: Ќе се залагам за отворање катедра по македонски јазик на мелбурншките универзитети 05/12/2019 20:47 ...
Вести на СБС на македонски, 4 декември 2019 04/12/2019 13:28 ...
Франција предлага измени во методологијата за пристапување во ЕУ 02/12/2019 12:57 ...
„Неуспехот не е опција“ на конференцијата COP25 02/12/2019 09:20 ...
Предлог-законите за клевета имаат за цел да го заштитат новинарството од јавен интерес, да ги намалат заостанатите судски постапки 02/12/2019 06:32 ...
View More