Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Започнува истрагата во пожарите „Црно лето“ на Нов Јужен Велс

Photograph taken near the end of Hat Hill Road, Blackheath, Blue Mountains, Australia. Source: Getty Images

На 26 август започна коронијално истражување во досега невидената сезона на пожари наречена ‘Black Summer’(црно лето) од периодот 2019-2020 година. Поднесоците откриваат дека многу заедници не биле подготвени за она што се развило и дека традиционалните методи за гаснење пожар биле неуспешни.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Започнува истрагата во пожарите „Црно лето“ на Нов Јужен Велс 27/08/2021 06:21 ...
Извештај од Македонија 30 ноември 2021 30/11/2021 08:46 ...
Дали европскиот бран на КОВИД-19 може да се повтори во Австралија во 2022 година? 30/11/2021 07:41 ...
Вести на СБС на македонски 30 ноември 2021 30/11/2021 12:33 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
View More