Coming Up Mon 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Празнувањето на Велигден без ограничувања

Rev.Vlado Nedeski praying with parishoners in Macedonian Orthodox Church 'Saint Petka' in Sydney Source: V.Nedeski/R.Eftimoska

"Заблагодарувам на Бога оти оваа година, ете, беше милостив кон нас и ќе ни дозволи нормална прослава на Велигден, за разлика од ланската година кога црквите беа празни", отец Владо Недески, парохиски свештеник во МПЦ "Св Петка" во Сиднеј

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Празнувањето на Велигден без ограничувања 29/04/2021 10:33 ...
Вести на СБС на македонски 18 јуни 2021 18/06/2021 13:15 ...
Извештај од Македонија 18 јуни 2021 18/06/2021 09:17 ...
Извештај од Македонија 17 јуни 2021 17/06/2021 09:59 ...
Вести на СБС на македонски 17 јуни 2021 17/06/2021 13:07 ...
Вести на СБС на македонски 16 јуни 2021 17/06/2021 10:44 ...
Извештај од Македонија 16/06/2021 07:37 ...
Вести на СБС на македонски 16 јуни 2021 16/06/2021 10:39 ...
Вести на СБС на македонски 15 јуни 2021 15/06/2021 11:17 ...
Извештај од Македонија 15 јуни 2021 15/06/2021 08:49 ...
View More