Coming Up Tue 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Луѓето родени во странство имаат поголема веројатност да починат од КОВИД-19 во Австралија

Source:

Мигранти починале од КОВИД-19 за трипати повеќе од луѓето родени во Австралија. Мултикултурните групи велат дека бројката е алармантна и дека од почетокот на пандемијата не е направено доволно за да се обезбедат специфични јазични информации.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Луѓето родени во странство имаат поголема веројатност да починат од КОВИД-19 во Австралија 18/02/2022 04:13 ...
Вести на СБС на македонски 4 јули 2022 04/07/2022 12:09 ...
Донации во вредност од 8 милиони долари за жртвите на семејно насилство 04/07/2022 07:00 ...
Извештај од Македонија 4 јули 2022 04/07/2022 10:00 ...
Вести на СБС нa македонски 1 јули 2022 01/07/2022 12:08 ...
Извештај од Македонија 1 јули 2022 01/07/2022 10:04 ...
Безбедноста ги надминува климатските промени и Ковид-19 како главна загриженост на Австралијците 01/07/2022 12:12 ...
Кои се даночните промени што стапуваат на сила од 1 јули? 30/06/2022 08:45 ...
Вести на СБС нa македонски 30 јуни 2022 30/06/2022 11:17 ...
Извештај од Македонија 30 јуни 2022 30/06/2022 09:11 ...
View More