Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Предложената шема за платено родителско отсуство има за цел флексибилна поделба на должностите за грижа

Father burping his baby in bedroom, after being breastfed. Source: Getty Images

Предложената шема за платено родителско отсуство препорачува да се даваат стимулации за паровите кои ja делат грижaтa во обид да го зајакнат родовиот баланс во работната сила. Според сегашната шема на Федералната влада, примарниот старател има право на 18 недели со национална минимална плата, што vo најголем дел од приватниот сектор е мајкатa.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Предложената шема за платено родителско отсуство има за цел флексибилна поделба на должностите за грижа 13/04/2021 05:03 ...
Онлајн библиотека со илјадници македонски композиции 12/05/2021 20:41 ...
Нашата приватност на интернет 12/05/2021 15:47 ...
Џош Фрајденберг го достави Федералниот Буџет од 2021-22 година 12/05/2021 10:17 ...
SBS Вести на македонски 12 мај 2021 12/05/2021 10:58 ...
Вести на СБС на македонски 11 мај 2021 11/05/2021 12:05 ...
Предупредување за врската на имплант на градите со редок вид на рак 11/05/2021 05:14 ...
2,6 милиони Австралијци ја добија првата доза на вакцина против Ковид-19 11/05/2021 06:28 ...
Вести на СБС на македонски 10 мај 2021 10/05/2021 11:38 ...
Жените бараат да бидат вклучени во федералниот буџет 10/05/2021 09:30 ...
View More