Coming Up Wed 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Сеќавање на Еверест и Мурато

Dimitar Todorovski,member of the Macedonian first expedition to climb the highest peak of the world, Mount Everest in 1989 Source: D.Todorovski

Димитар Тодоровски од Сиднеј, најмлад член на првата македонска алпинистичка експедиција на Хималаите, секоја година ова време, потсетува на легендарниот подвиг на Димитар Илиевски-Мурато, првиот Македонец кој на 10 мај 1989 година го освои највисокиот врв на планетава Монт Еверест но кој, за жал, остана во снежните беспаќа на планината засекогаш

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Сеќавање на Еверест и Мурато 13/05/2021 18:50 ...
Вести на СБС на македонски 15 јуни 2021 15/06/2021 11:17 ...
Извештај од Македонија 15 јуни 2021 15/06/2021 08:49 ...
Извештај од Македонија 14 јуни 2021 15/06/2021 10:15 ...
Што треба да знаат малите бизниси за овогодинешната даночна пријава 15/06/2021 08:14 ...
Новиот светски рекорд не го одвлекува вниманието од токсичната култура во пливањето 15/06/2021 06:02 ...
Вести на СБС на македонски 14 јуни 2021 14/06/2021 12:51 ...
Дали доаѓа крај на моторот со внатрешно согорување? 14/06/2021 05:25 ...
Среќно македонски фудбалски херои 11/06/2021 23:08 ...
Заклучувањата на КОВИД негативно влијаат врз учењето на студентите 11/06/2021 18:12 ...
View More