Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Истражувањата откриваат дека дискриминацијата врз основа на старост е „вообичаена“

Survey reveals 72% of people feel older people are often lonely Source: Getty

За само 30 години, се предвидува дека Австралијците на возраст од 65 години и постари ќе сочинуваат околу една четвртина од нашата популација. Но, новото национално истражување нарачано од серијата на СБС во врска со дискриминацијата, покажа дека дискриминацијата врз основа на возраста е распространета во австралиското општество, при што повеќе од половина од испитаниците посочуваат дека дискриминацијата поради старост е „вообичаена“.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Истражувањата откриваат дека дискриминацијата врз основа на старост е „вообичаена“ 25/08/2021 05:42 ...
Извештај од Македонија 30 ноември 2021 30/11/2021 08:46 ...
Дали европскиот бран на КОВИД-19 може да се повтори во Австралија во 2022 година? 30/11/2021 07:41 ...
Вести на СБС на македонски 30 ноември 2021 30/11/2021 12:33 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
View More