Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Кралска Комисија објави осудувачки извештај за вакцинацијата против КОВИД за лица со попреченост

People queue outside a vaccination centre Source: Getty Images

Кралската Kомисија за попреченост вели дека заклучувањето на Австралија поради КОВИД не треба да се олабави се додека сите луѓе кои имаат некаква попреченост не бидат вакцинирани или барем им е понудена вакцинација. Комисијата објави нацрт-извештај со наод дека неуспесите на федералната влада го забавуваат процесот на вакцинација во заедницата со попреченост.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Кралска Комисија објави осудувачки извештај за вакцинацијата против КОВИД за лица со попреченост 28/09/2021 06:01 ...
Извештај од Македонија 30 ноември 2021 30/11/2021 08:46 ...
Дали европскиот бран на КОВИД-19 може да се повтори во Австралија во 2022 година? 30/11/2021 07:41 ...
Вести на СБС на македонски 30 ноември 2021 30/11/2021 12:33 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
View More