Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Скот Морисон навести кралска комисија и можна промена во политиката за климатски промени

Scott Morrison at a news conference in Canberra Source: AAP

Откако се соочи со критики во последиве неколку недели во врска со справувањето со вонредната состојба со пожарите, премиерот Скот Морисон најави дека ќе донесе предлог до Кабинетот за кралска комисија во пожарите. Г-дин Морисон исто така, навести можна промена во климатската политика на владата, иако некои се скептични.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Скот Морисон навести кралска комисија и можна промена во политиката за климатски промени 15/01/2020 07:47 ...
SBS Вести на македонски 25 февруари 2020 25/02/2020 13:06 ...
Cе загрева дебатата за климата во парламентот 25/02/2020 06:42 ...
SBS Вести на македонски 24 февруари 2020 24/02/2020 12:12 ...
Извештај открива дека повеќе од 13% од Австралијците живеат во сиромаштија 24/02/2020 07:38 ...
Првата група австралијци под карантин поради стравувања за коронавирус во Дарвин се враќаат дома 24/02/2020 04:49 ...
Викториа Гошаревска - амбасадор на македонскиот јазик во НЈВ за 2020 21/02/2020 02:49 ...
Полицијата откри дека знаела дека Хана Кларк била жртва на семејно насилство 21/02/2020 03:18 ...
Велика Британија ги обновува законите за имиграција користејќи го системот заснован на поени 21/02/2020 05:19 ...
СБС вести на македонски, 21 фебруари 2020 21/02/2020 12:46 ...
View More