Coming Up Mon 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Слободанка, Робин и Луен и борбата против дискриминација на жените при вработување во Австралија

Slobodanka Joncevska, Robynne Murphy and Lou-anne in SBS radio

Трите жени кои беа едни од клучните во најдолгиот судски процес за полова дискриминација при вработување а против индустрискиот гигант, железарата во Порт Кембла што доведе до историска промена во австралискиот закон за вработување и примена на еднакви можности без разлика на родова припадност.Струмичанката Слободанка Јончевска вели, парите што ги добиле како обесштетување од железарата било минливо нешто а нивната историска победа против најмоќната компанија во земјата е тоа што останува во историјата.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Слободанка, Робин и Луен и борбата против дискриминација на жените при вработување во Австралија 12/09/2019 25:00 ...
SBS Вести на македонски 6 декември 2019 06/12/2019 12:07 ...
Вести на СБС на македонски, 5 декември 2019 05/12/2019 12:33 ...
Групите за човекови права лути поради укинувањето на законот за медицинска евакуација 05/12/2019 03:12 ...
Јованка Смилевска: Ќе се залагам за отворање катедра по македонски јазик на мелбурншките универзитети 05/12/2019 20:47 ...
Вести на СБС на македонски, 4 декември 2019 04/12/2019 13:28 ...
Франција предлага измени во методологијата за пристапување во ЕУ 02/12/2019 12:57 ...
„Неуспехот не е опција“ на конференцијата COP25 02/12/2019 09:20 ...
Предлог-законите за клевета имаат за цел да го заштитат новинарството од јавен интерес, да ги намалат заостанатите судски постапки 02/12/2019 06:32 ...
Вести на СБС на македонски, 2 декември 2019 02/12/2019 13:23 ...
View More