Coming Up Tue 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Сотир Стојчевски – со својата хуманост помага и спасува животи

Sotir Stojcevski during one of the Great Cycle Challenges Source: Sotir Stojcevski Facebook

Во Австралија, 3 деца умираат од рак секоја недела. Тоа е причината што го води Сотир Стојчевски, домаќин на фестивалот 'Wine and Cheese', активно да се ангажира за проширување на свеста за менталното здравје, депресија, самоубиство и рак, преку предизвици за правење склекови и велосипедизам. Неговиот најнов добротворен предизвик е Great Cycle Challenge, велосипедски предизвик од 125 км за помош и поддршка на акцијата 'Деца со Рак'.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Сотир Стојчевски – со својата хуманост помага и спасува животи 01/10/2021 12:06 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
Вести на СБС на македонски 25 ноември 2021 25/11/2021 14:01 ...
Извештај од Македонија 25 ноември 2021 25/11/2021 11:06 ...
Вести на СБС на македонски 24 ноември 2021 24/11/2021 12:35 ...
View More