Coming Up Mon 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Зборувај го мојот јазик : Што се подразбира под добро стареење

Komiti – pensioner’s walking group (left) Verica Sajdovska (right)

Верица Сајдовска, менаџерка во Македонската добротворна организација на НЈВ објаснува што значи да се старее добро како и важноста да се разбере позитивниот приод кон грижата, изборите, донесувањето одлуки и контролата врз начинот на кој живеете во процесот на стареење.

Ако сакате повеќе поединости јавете се на My aged care на 1800 200 422 или посетете ја страницата myagedcare.gov.au

Овој разговор можете повторно да го слушнете на нашата интернет страница www.sbs.com.au/macedonian а наскоро и на www.speakmylanguageradio.com

 

Speak My Language
Images supplied

 

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Зборувај го мојот јазик : Што се подразбира под добро стареење 19/09/2019 07:58 ...
SBS Вести на македонкси 13 декември 2019 13/12/2019 12:03 ...
Премиерот ги поврза климатските промени со пожарите 13/12/2019 04:41 ...
Илјадници се собраа во Сиднеј вчера додека беснејат пожарите во Нов Јужен Велс 12/12/2019 04:26 ...
СБС вести на македонски јазик, 12 декември 2019 12/12/2019 11:11 ...
Податоците покажуваат дека јавните болници не се справуваат со побарувачката 12/12/2019 05:24 ...
Западна Австралија донесе законодавство за помош при доброволно умирање 11/12/2019 05:46 ...
Вооружена полиција ќе патролира во поголемите австралиски аеродроми 11/12/2019 03:35 ...
Соединување на министерства во секторот на јавни услуги 11/12/2019 04:32 ...
Чаден воздух достигнува опасни нивоа во Сиднеј 11/12/2019 05:03 ...
View More