Coming Up Fri 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Спортските тела прифаќаат нулта толеранција на расистичко однесување на публиката

A mural of former AFL player Adam Goodes in 2020, effectively booed into retirement after taking a stand against racism. Source: AAP

Некои од најголемите спортски организации во Австралија прифатија да усвојат пристап на нулта толеранција кон расистичкото однесување на публиката. Првиот ваков сет на упатства што ќе се воведат на места низ целата земја, има за цел да ја запре злоупотребата и да го подобри справувањето со такви инциденти.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Спортските тела прифаќаат нулта толеранција на расистичко однесување на публиката 18/11/2021 05:50 ...
Homeland Report in Macedonian 28 January 2022 28/01/2022 09:01 ...
Извештај од Македонија 27 јануари 2022 27/01/2022 07:47 ...
Измешани емоции на Денот на Австралија 2022 година 27/01/2022 13:57 ...
Вести на СБС на македонски 27 јануари 2022 27/01/2022 13:47 ...
Денот на Австралија - Или како да го наречеме 26/01/2022 18:06 ...
Извештај од Македонија 26 јануари 2022 26/01/2022 09:50 ...
Вести на СБС на македонски 26 јануари 2022 26/01/2022 09:52 ...
Вести на СБС на македонски 25 јануари 2022 25/01/2022 12:23 ...
Извештај од Македонија 25 јануари 2022 25/01/2022 09:24 ...
View More