Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Справувањето со стигмата е клучно за искоренување на злоупотребата на постарите

Kevin Hardy plays the harmonica and Ian Beecroft accompanies him on the guitar in a photo taken as part of the Ageing My Way exhibition in Hobart. Source: (supplied) Peta Cook

Оние кои работат на искоренување на злоупотребата на постарите Австралијци, во услови на зголемен број случаи за време на пандемијата, велат дека справувањето со стигмата ќе биде централно за решавање на проблемот. Еден проект се обидува да се справи со староста, односно предрасудите и дискриминацијата према лица врз основа на нивната возраст, што може да доведе до злоупотреба на постарите.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Справувањето со стигмата е клучно за искоренување на злоупотребата на постарите 22/02/2022 13:52 ...
Вести на СБС нa македонски 6 јули 2022 06/07/2022 10:35 ...
Извештај од Македонија 6 јули 2022 06/07/2022 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 5 јули 2022 05/07/2022 12:47 ...
Извештај од Македонија 5 јули 2022 05/07/2022 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 4 јули 2022 04/07/2022 12:09 ...
Донации во вредност од 8 милиони долари за жртвите на семејно насилство 04/07/2022 07:00 ...
Извештај од Македонија 4 јули 2022 04/07/2022 10:00 ...
Вести на СБС нa македонски 1 јули 2022 01/07/2022 12:08 ...
Извештај од Македонија 1 јули 2022 01/07/2022 10:04 ...
View More