Coming Up Tue 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Талибанците тврдат дека војната завршила во Авганистан

Hundreds rallied in Adelaide on Saturday, protesting against the Taliban's violence in Afghanistan. Source: SBS News/Peta Doherty

Талибанските борци влегоа во Кабул од сите страни, додека САД ги евакуираат дипломатите со хеликоптер. Австралија, исто така, се обидува да ги пренесе своите државјани од градот, плашејќи се од сеопфатен напад.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Талибанците тврдат дека војната завршила во Авганистан 16/08/2021 05:03 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
Вести на СБС на македонски 25 ноември 2021 25/11/2021 14:01 ...
Извештај од Македонија 25 ноември 2021 25/11/2021 11:06 ...
Вести на СБС на македонски 24 ноември 2021 24/11/2021 12:35 ...
View More