Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Технологијата има за цел да се справи со климатските промени, итни катастрофи и прашања од правдата

Can smart technology solve complex worldwide challenges. Source: AAP

Глобалниот апел до компаниите да се справат со прашањата за животната средина и нееднаквоста е дел од планот за решавање на сложените светски предизвици со помош на паметна технологија. Постојат надежи дека оваа стратегија за иновации може да помогне да се подобрат здравствените информации во оддалечените заедници и здравствените резултати за културно разновидните луѓе.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Технологијата има за цел да се справи со климатските промени, итни катастрофи и прашања од правдата 20/12/2021 05:29 ...
Вести на СБС нa македонски 18 мај 2022 18/05/2022 12:00 ...
Извештај од Македонија 18 мај 2022 18/05/2022 11:19 ...
Може ли војната во Украина да доведе до тоа Швајцарија да се откаже од својата традиционална неутралност? 18/05/2022 05:22 ...
Коалицијата ги објави своите изборни трошоци 18/05/2022 05:31 ...
Албанизи: Политиката за домување е непопуларна и во самата Коалиција 17/05/2022 08:31 ...
Вести на СБС нa македонски 17 мај 2022 17/05/2022 13:14 ...
Извештај од Македонија 17 мај 2022 17/05/2022 09:50 ...
Морисон: Со пари од пензискиот фонд полесно до прв дом 16/05/2022 09:27 ...
Извештај од Македонија 16 мај 2022 16/05/2022 10:17 ...
View More