Coming Up Fri 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа"

Olivera Jovanovska, author of "Labyrinth of Truth" Source: Olivera Jovanovska

Поетесета и писателка од Мелбурн, Оливера Јовановска неодамна го издаде своето прво прозно дело "Лавиринт на вистината". Авторката на романот за СБС радио зборува за нејзиното дело за кое вели дека освен занимливост и возбудлив наратив нуди и сериозни психолошки опсервации на опишаните ликови. Инаку, Оливера е автор и на збирките поезија "Неостварена љубов" и "Магични љубовни зборови".

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Homeland Report in Macedonian 28 January 2022 28/01/2022 09:01 ...
Извештај од Македонија 27 јануари 2022 27/01/2022 07:47 ...
Измешани емоции на Денот на Австралија 2022 година 27/01/2022 13:57 ...
Вести на СБС на македонски 27 јануари 2022 27/01/2022 13:47 ...
Денот на Австралија - Или како да го наречеме 26/01/2022 18:06 ...
Извештај од Македонија 26 јануари 2022 26/01/2022 09:50 ...
Вести на СБС на македонски 26 јануари 2022 26/01/2022 09:52 ...
Вести на СБС на македонски 25 јануари 2022 25/01/2022 12:23 ...
Извештај од Македонија 25 јануари 2022 25/01/2022 09:24 ...
View More