Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Значењето на Водици

Stefan Janchevski with his son Petar cought the cross, traditionally thrown for luck by a priest every year for Epiphany in the waters of Dolls Point in Sydney Source: D.Dimitrovski

Празникот Богојавление - Водици е еден од најголемите празници во календарот на Македонската православна црква, а за неговото значење разовараме со отец Наум Деспотовски, парохиски свештеник во МПЦ "Св.Кирил и Методиј" во Сиднеј, кој и оваа година го изврши традиционалното фрлање на крстот во океанските води во Долс Поинт.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Значењето на Водици 19/01/2022 05:47 ...
Вести на СБС нa македонски 18 мај 2022 18/05/2022 12:00 ...
Извештај од Македонија 18 мај 2022 18/05/2022 11:19 ...
Може ли војната во Украина да доведе до тоа Швајцарија да се откаже од својата традиционална неутралност? 18/05/2022 05:22 ...
Коалицијата ги објави своите изборни трошоци 18/05/2022 05:31 ...
Албанизи: Политиката за домување е непопуларна и во самата Коалиција 17/05/2022 08:31 ...
Вести на СБС нa македонски 17 мај 2022 17/05/2022 13:14 ...
Извештај од Македонија 17 мај 2022 17/05/2022 09:50 ...
Морисон: Со пари од пензискиот фонд полесно до прв дом 16/05/2022 09:27 ...
Извештај од Македонија 16 мај 2022 16/05/2022 10:17 ...
View More