Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Мисијата да се затворат неколку милиони напуштени нафтени бунари во светот

Rural Texas - Rusty abandonded oil pumps Source: Getty

Дупчењето за наоѓање нафта и гас повеќе од еден век остави зад себе милиони напуштени бунари ширум светот, од кои многу сè уште испуштаат стакленички гасови како метан. Само во САД има повеќе од два милиони такви бунари. Eдна непрофитна компанија се обидува да затвори некои од овие бунари.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Мисијата да се затворат неколку милиони напуштени нафтени бунари во светот 01/01/2022 06:00 ...
Вести на СБС нa македонски 18 мај 2022 18/05/2022 12:00 ...
Извештај од Македонија 18 мај 2022 18/05/2022 11:19 ...
Може ли војната во Украина да доведе до тоа Швајцарија да се откаже од својата традиционална неутралност? 18/05/2022 05:22 ...
Коалицијата ги објави своите изборни трошоци 18/05/2022 05:31 ...
Албанизи: Политиката за домување е непопуларна и во самата Коалиција 17/05/2022 08:31 ...
Вести на СБС нa македонски 17 мај 2022 17/05/2022 13:14 ...
Извештај од Македонија 17 мај 2022 17/05/2022 09:50 ...
Морисон: Со пари од пензискиот фонд полесно до прв дом 16/05/2022 09:27 ...
Извештај од Македонија 16 мај 2022 16/05/2022 10:17 ...
View More