Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Австралиската реалност видена низ објективот на македонскиот уметник Стојковски

Source: Marjan Stojkovski

Низ фотографска леќа на австралиско-македонскиот уметник Марјан Стојковски, се прекршуваат ситуациите и состојбите во австралиското општество, од политика, преку медиуми, до прашањата за животната средина. Неговите седум моќни фотографии се дел од изложбата "Траги и сеќавања", поставена од 13 ноември до 12 декември, во галеријата “Кунихан” во Бранзвик.

  

Traces and Memories
Marjan Stojkovski

Marjan Stojkovski
Marjan Stojkovski

 

Марјан Стојковски е роден во 1965 година во Скопје, Македонија, а живее и работи во Мелбурн, Австралија, во последните две децении. Дипломирал ликовна уметност и уметничка фотографија на Факултетот за ликовни уметности, на универзитетот RMIT во Mелбурн. Имал неколку самостојни и групни изложби во Македонија и и во Австралија.

 

Traces and Memories
Marjan Stojkovski

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Австралиската реалност видена низ објективот на македонскиот уметник Стојковски 10/12/2021 08:33 ...
Вести на СБС нa македонски 25 мај 2022 25/05/2022 12:44 ...
Извештај од Македонија 25 мај 2022 25/05/2022 08:46 ...
Извештај од Македонија 24 мај 2022 24/05/2022 09:16 ...
Вести на СБС нa македонски 24 мај 2022 24/05/2022 12:31 ...
Вести на СБС нa македонски 23 мај 2022 23/05/2022 11:03 ...
Извештај од Македонија 23 мај 2022 23/05/2022 09:19 ...
Вести на СБС нa македонски 20 мај 2022 20/05/2022 10:51 ...
Извештај од Македонија 20 мај 2022 20/05/2022 09:52 ...
Најновите бројки за платите доминираат на изборната кампања 19/05/2022 07:24 ...
View More