Coming Up Wed 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Велика Британија ги обновува законите за имиграција користејќи го системот заснован на поени

Home Secretary Priti Patel meets students and staff working on 'carbon capture' at Imperial College London in South Kensington, London Source: PA Wire

Британската влада откри голем ремонт на своите правила за имиграција, користејќи систем сличен на системот заснован на поени во Австралија, со зголеменo внимание на работните вештини. Во иднина, нема да има специфичен пат за имиграција за, како што ги нарекува владата, „ниско квалификувани работници“. Но, деловните лидери предупредуваат дека тоа ќе доведе до недостиг на работници.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Велика Британија ги обновува законите за имиграција користејќи го системот заснован на поени 21/02/2020 05:19 ...
Вести на СБС на македонски, 7 април 2020 07/04/2020 12:20 ...
Некои неочекувани последици од ограничувањата поради коронавирусот 07/04/2020 14:59 ...
Вести на СБС на македонски, 6 април 2020 06/04/2020 12:58 ...
Повик за акција за ослободување од обврските за изнајмување 06/04/2020 08:28 ...
Пензионираниот Др Васил Велков повикува на голема самодисциплина во борбата против Ковид-19 06/04/2020 12:23 ...
Привремените носители на визи се чувствуваат напуштени по директивата „оди си дома“ 06/04/2020 06:50 ...
Македонските дипломатски конзуларни претставништва со совети и подршка за затекнатите македонски државјани во Австралија 04/04/2020 08:22 ...
Повик до македонската заедница да ги почитува новите правила при прослава на православниот Велигден 03/04/2020 09:12 ...
Сега кога сме затворени дома да читаме што е можно повеќе книги 03/04/2020 06:55 ...
View More