Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

2,6 милиони Австралијци ја добија првата доза на вакцина против Ковид-19

People waiting at the new Sydney mass vaccination hub Source: SBS

2,6 милиони Австралијци сега ја примиле барем првата доза од вакцината против КОВИД-19 а жителите на повеќе од половина од престојувалиштата за грижа за стари лица сега се целосно вакцинирани. Уште еден масовен центар за вакцинација е отворен во Нов Јужен Велс и Премиерката Гледис Береџиклијан вели дека лицата на возраст од 40 до 49 години можат да започнат да ја примаат вакцината Пфајзер во следните неколку недели.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
2,6 милиони Австралијци ја добија првата доза на вакцина против Ковид-19 11/05/2021 06:28 ...
Извештај од Македонија 23 јуни 2021 23/06/2021 08:35 ...
InTouch - поддршка за жртвите на семејно насилство во мултикултурните заедници 23/06/2021 19:33 ...
Вести на СБС на македонски 23 јуни 2021 23/06/2021 11:39 ...
Австралија ќе ја пријави Кина на Светската Трговска Организација за тарифите за вино 22/06/2021 08:23 ...
Судиите на ООН ја поддржуваат осудата за воени злосторства и казната за Ратко Младиќ 22/06/2021 05:32 ...
Петиција до Парламентот повикува на дозвола на влез во Австралија за родителите на мигрантите 22/06/2021 07:43 ...
Почести за луѓето што ги поддржуваат заедниците 22/06/2021 06:55 ...
Пандев ја заврши репрезентативната кариера 22/06/2021 06:46 ...
Вести на СБС на македонски 22 јуни 2021 22/06/2021 12:51 ...
View More